Tromsø Storm Ungdom har kvalifisert seg til U19NM

I helgen dro 12 basketspillere, trener Baard Stoller og reiseleder ned til Bergen for åkvalifisere seg til NM. Gutta var rangert som nummer 5 av de 10 lagene som stilte tilkvalifisering i Bergen.

De ble plassert i gruppe med Gimle og Ulriken to av de fire beste Bergensk lagene på U19GNIvå. Loddefjord var også i gruppen, det er et breddelag fra sørvestkanten av Bergen.Tromsø vant en sterk seier over Loddefjord 115-43. Tapte mot Ulriken 96-78, og måttevinne mot Gimle for ikke å spille om å få den siste plassen til NM (altså 5. plassen). Menheldigvis slo de Gimle 87-73, og ble nummer to i sin gruppe.

Søndagens første kamp ble mot Frøya som var rangert som nummer 2, Frøya gikk sterkt utog ledet kjapt i første omgang. Men dette skremte ikke gutta fra Tromsø, de tok de igjen oget stykke ut i kampen ledet de med 5 poeng. Det ble en jevn kamp som Tromsø dessverretapte med kun tre poeng 60-63. Det ble en sur start på søndagen, da måtte de spille om 3.og 4. plassen. Der de fikk Sverresborg fra Trondheim som motstandere, de var rangert somnummer 6.

Trøndelag har to lag med til NM kvalifisering, et i øst og et i vest. Singsaker spilte i vest ogendte på en 9. plass, så det var viktig for trønderne og vise styrke i kampen mot nord for åsikre en viss basket balanse. Men Tromsø gutta hadde noe å ta igjen etter det begredeligetapet mot Frøya, så de knuste til å slo trønderne 83-48. Så Tromsø gutta havna på en solidtredje plass med kun to tap på fem kamper. GO STORM!