Hjerte- og husrom for en 17 år gammel basketballinteressert jente fra Finland?

I september kommer 15 utvekslingselever mellom 15 og 18 år fra hele verden til Norge gjennom Youth For Understanding (YFU). Elevene skal gå et år på norsk videregående skole og lære om norsk språk og kultur. Utvekslingselevene bor hjemme hos frivillige vertsfamilier, og med en utvekslingselev i huset kan norske familier få et unikt og spennende år.
En av elevene som kommer til Norge i september er 17 år gamle basketballinteressert Emma fra Finland.Emma er ei sporty, reiseglad og sosial jente fra Finland som gleder seg til å ta fatt på sitt utvekslingsår i Norge. Alle former for sport interesserer henne, men det er basketball som står hennes hjerte nærmest og som hun gjerne vil fortsette med. 
Fritiden bruker hun på basketballbanen og treningssenteret, gjerne med musikk på ørene. Hun er glad i å være med familie og venner, og hun beskrives som en familiekjær, rolig og omgjengelig person som tar vare på de rundt seg. Språk er også noe som interesserer Emma og hun kan snakke både engelsk, svensk og fransk i tillegg til morsmålet sitt. 
Dere kan lese mer om Emma her. Se videoen til Emma her.
Emma har dessverre ikke fått vertsfamilie enda, og vi rekker nå ut en hånd til klubber i Norge. Er det noen der ute i deres nettverk som tenker det kunne være spennende å ha Emma boende hos seg det neste skoleåret?

En vertsfamilie får muligheten til å lære om en annen kultur, og lærer samtidig mye om seg selv. Vertsfamilien dekker kost og losji, eleven alle øvrige utgifter. Alt man behøver å tilby er en ledig seng og et ønske om å gi eleven et godt år i Norge. Alle typer familier er velkommen som vertsfamilie!

Vi håper dere kan hjelpe oss med å finne en vertsfamilie til Emma ved å spre denne informasjonen i deres nettverk – kanskje er det nettopp hos dere hun ender opp?

Vil dere vite mer om Emma eller om det å være vertsfamilie generelt? Kontakt YFU-Norge på Facebook, les mer på vår nettside, send en mail til post@yfu.no eller ring oss på 22698180.

Vi håper å høre fra dere!

Beste hilsener fra Sunniva og resten av YFU-kontoret.