Førstehjelpsutstyr

Under kommer en liste over førstehjelpsutstyr alle spillere bør ha i baggen sin til enhver tid. Dette kan også variere utifra hvilke skader man har/har hatt tidligere, men her kommer en liste med tips🏀

SPORTSTEIP

Dersom man får et kutt under kamp må man kunne teipe over det så det slutter å blø, ellers får man ikke spille videre. Man må også kunne teipe over eventuelle øredobber, feste isposer, kunne teipe knær og ankler osv.

ANKEL STØTTEBANDASJE

Det finnes flere typer støttebandasje, og den viktigste å ha tilgjengelig er nok den tynne varianten ment for ankelkompresjon ved overtråkk. Ved serriøst overtråkk er det kjempeviktig å få på kompresjon med en gang for å unngå hevelse, og dette er mye lettere å få til hvis folk selv har støttebandasje tilgjengelig.

ISPOSE

Ved skade eller overbelastning er nedising noe av det som fungerer best mot smerte. Dersom man har tråkket over, eller man får vondt i knær eller slår seg på annen måte i kamp/på trening er nedising ofte effektivt mot smerte.

STOR STØTTEBANDASJE

Dette er en bredere støttebandasje enn den som er ment for ankel. Den funker godt på knær og ved lårhøne, for å få kompresjonen fordelt over området.

TIGERBALSAM eller lignende varmekrem/lindrende krem

Mange opplever at tigerbalsam eller eventuelt smørbar Ibux hjelper veldig ved typisk beinhinnebetennelse vondter eller smerter for overbelastning i knær osv. Hvis man kjenner at man opplever dette av og til kan det vært lurt å ha med i tilfelle!

GNAGSÅRPLASTER eller SMØRBAR COMPEDE

Det er ingenting som er så irriterende som å ha gnagsår elle blemmer når man spiller, så det kan derfor være lurt å ha med noe lindrende i tilfelle dette skulle oppstå.