Barents Winter Games 2020 Kajaani avlyst

I lys av de nye anbefalingene har BSCN hatt et ekstraordinært styremøte angående vår deltakelse i Barents Winter Games som arrangeres den 27-29 mars i Kajaani. I styremøtet ble det bestemt at vi ikke ønsker å ta risikoen med å reise med over 300 unge deltakere fra hele Nord-Norge i buss. Det er en lang busstur, hvor muligheten for smittespredning er stor. Det er heller ikke et alternativ å frakte deltakere på annen måte.

Tirsdag gikk FHI og NIF ut med en anbefaling om å avlyse arrangementer med over 500 deltakere.

FHI begrunner sin anbefaling på følgende: Arrangementer som samler mange mennesker kan gi grunnlag for stor smittespredning, både på selve arrangementet og ved bruk av offentlig transport til og fra arrangementer, samt etterpå i lokalsamfunnet der deltagere returnerer hjem.

I lys av de nye anbefalingene har BSCN  hatt et ekstraordinært styremøte angående vår deltakelse i Barents Winter Games som arrangeres den 27-29 mars i Kajaani. 

I styremøtet ble det bestemt at vi ikke ønsker å ta risikoen med å reise med over 300 unge deltakere fra hele Nord-Norge i buss.

Det er en lang busstur, hvor muligheten for smittespredning er stor. Det er heller ikke et alternativ å frakte deltakere på annen måte.

Det vil også være en stor smitte-risiko i å delta på arrangementet hvor det vil være over 1000 deltakere.

Det er med tungt hjerte vi har tatt denne avgjørelsen.

Både vi og deltakerne har virkelig gledet oss til å møte våre venner i Barents-regionen, til å skape gode idrettsopplevelser og knytte nye vennskaps-bånd.

På vegne av Barents Sports Committee Norway

Kent Nyheim

Styreleder BSCN